top of page
Summer dance classes and camps at Betty Jo's Dance Center in Apple Valley, MN
Summer Dance 2024-3rd grade

Register for child’s age as of the 1st day of the session

 

Young Children’s Division

Our combination classes for young children study two styles of dance in each class.   Each 6 class session for young children will have a parent showing the last 15 minutes of the final class.  Dancers will need a solid colored leotard or dance dress, pink or tan tights, ballet and tap shoes (Jazz shoes for 2nd/3rd grade).

 

CLICK ON THE BLUE LINK TO REGISTER

JUNE SESSION

June 10- 26
 

 

JULY SESSION

July 8-17 & July 29-31
 

  • 3 & 4 Ballet / Tap A  5:00- 5:45 p.m.   Mon. & Wed.   Kelly M.  .75 hr.   $85

  • 3 & 4 Ballet / Tap B  6:00- 6:45 p.m.   Mon. & Wed.   Brenna.  .75 hr.   $85

  • K & 1st  Ballet / Tap A   5:45- 6:45 p.m.   Mon. & Wed.   Kelly M.    1 hr.    $96

  • K & 1st Ballet/ Tap B    6:45- 7:45 p.m.    Mon. & Wed.    Brenna.   1 hr.    $96

 

AUGUST SESSION

August 5- 21

  • 3 & 4 Ballet / Tap A    5:00- 5:45 p.m.    Mon. & Wed.   Kelly M.    .75 hr.   $85

  • 3 & 4 Ballet / Tap B  6:00- 6:45 p.m.    Mon. & Wed.    Brenna.    .75 hr.    $85

  • K & 1st  Ballet / Tap A    5:45- 6:45 p.m.   Mon. & Wed.   Kelly M.    1 hr.   $96

  • K & 1st Ballet / Tap B    6:45- 7:45 p.m.    Mon. & Wed.    Brenna.   1 hr.  $96

 

 

Dance Camps 2024

Camps include dance technique of ballet, jazz and tap plus a daily craft, story and snack.  Camps run Monday- Thursday (9:00 a.m. - 12:00 noon).  Tuition is $169.  Register for the child's age as of the 1st day of the session.  Based on enrollment, dancers may be divided by age group.  Click on the blue link to register

 

June Camps 

 Princess Camp (4-6 yr. olds)  June 24- 27            Ms. Claire

  • Don’t worry!  We will provide the tiara and the inspiration to feel truly royal.

 

July Camps 

Frozen Camp (4-8  yr. olds) –  July 8- 11                Ms. Claire & Ms. Anna Jo

  • Dance your way into the Frozen enchanted forest as you keep your cool this summer. 

 

Gabby’s Doll House (4-8 yr. olds) – July 15- July 18          Ms. Anna Jo

  • Use your imagination to transform into Gabby’s Dollhouse! Explore new dance moves with DJ Catnip, Cakey, Fairy Kitty, Caratt & Mercat.

 

PJ Party Camp (4-8 yr. olds) –  July 29- August 1            Ms. Anna Jo

  • Pack your PJ’s and cozy blankets- It’s time for a PJ party! Dance to some of your favorite sing along songs and learn some new nighttime dance moves with your best friends! 

August Camps

 Superhero Camp (4-6 yr. olds) – August 5-8            Ms. Claire & Ms. Anna Jo

  •  Let’s pretend to be your favorite princess! Twirl, spin and plie! Music from various Disney Movies. 

 

Trolls (Hair Up!) Camp (4-6 yr. olds)  – August 12-15        Ms. Anna Jo

  •  Let’s dance with Branch and Poppy and feel the B.E.A.T!  It’s cool to be colorful- Hair Up!

 

Beach Party Camp (4-8 yr. olds)  – August 19-22    

  • Calling all beach bums! Grab your towel, sunglasses and mermaid tails. It’s time for some fun in the sun.

 Cinderella Performance Camp (7-13 yr. olds) – August 12- 22 (Mon. - Thurs.)  9:00 a.m. - 3 p.m.  $480

  • In this two week camp, dancers will study ballet and jazz technique and learn a role to perform in the Cinderella performance (a one hour version of the ballet Cinderella).   Dancers will spend the final day of camp at the theater and perform their roles at 6 p.m. that evening in costume with projected backdrops.

Platinum Program Summer Intensives   9:00 a.m.- 3:00 p.m. June 10-27  For rising 3rd grade and up, who are auditioning for our competition dance program.

 

4th Grade and Up Summer

Summer Session* – July 8- August 22 (no classes the week of July 22-27)

Simply click on the desired class to enroll.  In this 6 class session, the focus will be on technique and strength.  4th and Up Summer Tuition is due July 10th based on the Summer Tuition chart (see Tuition/Policies/Dress Code).  Click on the blue link to register.

Jazz 4th-6th   7:00- 8:00 p.m.    Monday.  Lindsay.  1 hr.

Jazz 7th & Up     5:00- 6:00 p.m.    Monday.  Lindsay.  1 hr.

Jazz Jr. Elite & Sr. Elite Companies  6:00- 7:00 p.m.   Monday.  Lindsay.   1 hr.

Lyrical 4th- 7th  8:00- 9:00 p.m.   Monday.  Lindsay   1 hr.

 Ballet 4th-6th  5:00- 6:15 p.m.    Tuesday.   Marianne.  1.25 hr.

Ballet 7th & Up    6:15- 7:45 p.m.   Tuesday    Marianne.  1.5 hr.

Hip Hop 4th & Up  6:17- 7:15 p.m. Tuesday     Kelly G.  1 hr.

Pointe Jr. & Sr. Elite Companies    7:45-8:15 p.m.  Tuesday.  Marianne. .5 hr.

Leaps, Jumps & Turns 4th- 6th    5:00- 6:00 p.m.    Wednesday    Lindsay   1 hr.

 

Leaps, Jumps and Turns 7th & Up    6:00- 7:00 p.m.   Wednesday.  Lindsay. 1 hr.

Leaps, Jumps & Turns Jr. Elite & Sr. Elite Companies     7:00- 8:00 p.m.   Wednesday   Lindsay    1.25 hr.

Stretch/Conditioning 5th grade & Up  5:15- 6:15 p.m.   Thursday.  Marianne.  1 hr.

Ballet 7th & Up    6:15- 7:45 p.m.   Thursday.  Marianne.  1.5 hr.

Kick Team Workshop  Monday and Wednesday  July 8-18 and July 29 - Aug. 1  For rising 4th grade and ups who are auditioning for a kick team.

–Schedule is subject to change (updated 5/21/24)  *If you don’t have a color placement for the 2024- 2025 dance season, please contact



 

bottom of page